2 kişilik pirinç pilavı nasıl yapılır?
01.03.2025 0 görüntülenme
Pirinç pilavı, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri. Her ne kadar basit gibi görünse de, tam kıvamında, tane tane bir pilav yapmak ustalık ister. Hele bir de kalabalık değilseniz, 2 kişilik ideal pilavı tutturmak bazen zorlayıcı olabilir. Ama merak etmeyin, bu rehberle artık 2 kişilik mükemmel pirinç pilavı yapmak çocuk oyuncağı! İşe öncelikle pirinç seçimiyle başlayalım. Baldo pirinç, pilav için en çok tercih edilen türlerden biridir. Pirincinizi güzelce yıkamak, pilavın yapışmasını önler ve daha tane tane olmasını sağlar. Ortalama iki kişi için bir su bardağı pirinç yeterli olacaktır. Tencereye bir yemek kaşığı tereyağı ve bir miktar sıvı yağı ekleyin. Yağ eridikten sonra pirinçleri ekleyip kavurun. Kavurma işlemi, pirinçlerin lezzetini artırır ve pilavın daha lezzetli olmasını sağlar. Pirinci kavurduktan sonra, üzerine sıcak suyu ekleyin. Genellikle, kullanılan pirinç miktarının 1,5 katı kadar su yeterli olacaktır. Yani, bir su bardağı pirinç için 1,5 su bardağı sıcak su kullanabilirsiniz. Tuzunu da ekledikten sonra, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Suyunu çektikten sonra, üzerine bir kağıt havlu serip kapağını kapatın ve demlenmeye bırakın. Bu, pilavın daha da tane tane olmasını sağlayacaktır. Afiyet olsun! Artık mis gibi, tane tane 2 kişilik pirinç pilavınız hazır. Dilerseniz yanında et, tavuk veya sebze yemekleriyle servis edebilirsiniz. Unutmayın, pratik ve lezzetli yemekler yapmak için doğru teknikleri bilmek yeterli.