Bol soslu ıslak kek tarifi nasıl yapılır?

01.03.2025 0 görüntülenme
Islak kek, hepimizin çocukluğundan beri aşina olduğu, o yumuşacık dokusu ve yoğun çikolata tadıyla gönlümüzde taht kuran bir lezzet. Peki, bol soslu, tam kıvamında bir ıslak kek yapmaya ne dersiniz? İşte size tadına doyamayacağınız, pratik bir ıslak kek tarifi! Islak kekin sırrı, doğru malzemeleri doğru oranlarda kullanmaktan ve kekin sıcaklığıyla sosun buluşma anından geçiyor. Kek için ihtiyacımız olanlar: yumurta, şeker, süt, sıvı yağ, kakao, vanilya, kabartma tozu ve un. Ölçülere dikkat ederek tüm malzemeyi güzelce çırpıp, yağlanmış bir fırın kabına döküyoruz. 180 derece fırında, üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Sosu hazırlarken ise süt, şeker, kakao ve tereyağını ocakta kaynatmadan eritiyoruz. İşte bu kadar basit! Kek fırından çıktıktan sonra ilk sıcaklığı geçince, kürdan yardımıyla üzerinde delikler açıyoruz. Bu delikler, sosun kekin her yerine nüfuz etmesini sağlayacak. Hazırladığımız sıcak sosu, kekin üzerine eşit şekilde döküyoruz. İşte o an, kekin sosu çekişini izlemek bile keyif verici! Kekin sosu iyice çekmesi için biraz bekledikten sonra, üzerine hindistan cevizi veya antep fıstığı serpip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!