Pratik Ezogelin çorbası nasıl yapılır?

07.03.2025 0 görüntülenme

Ezogelin çorbası, Türk mutfağının en sevilen ve şifa dolu lezzetlerinden biridir. Hem doyurucu hem de besleyici olan bu çorbayı, pratik bir şekilde hazırlamak artık çok kolay! İşte size adım adım, lezzetli ve kolay bir ezogelin çorbası tarifi.

Malzemeler

İşe başlamadan önce ihtiyacınız olan malzemeleri hazırlayalım:

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 yemek kaşığı pirinç
  • 1 yemek kaşığı bulgur
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 6 su bardağı sıcak su veya tavuk suyu
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz (isteğe göre)

Hazırlık Aşaması

Öncelikle mercimeği güzelce yıkayın. Pirinç ve bulguru da yıkayıp süzün. Kuru soğanı yemeklik doğrayın. Bu hazırlıklar, çorbanın yapım sürecini hızlandıracaktır.

Pişirme Süreci

Tencereye sıvı yağı alın ve doğradığınız soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Ardından domates salçasını ekleyip bir dakika daha kavurun. Yıkanmış mercimek, pirinç ve bulguru tencereye ekleyin. Sıcak su veya tavuk suyunu da ekleyip karıştırın. Tuz, nane, pul biber ve kimyonu da ekleyerek kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte, mercimekler ve diğer malzemeler yumuşayana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.

Servis Önerileri

Çorbanız piştikten sonra blenderdan geçirebilirsiniz, bu kıvamını daha da güzelleştirecektir. Servis ederken üzerine bir tutam daha nane serpebilir, limon dilimi eşliğinde sunabilirsiniz. Yanında bir dilim ekmekle, ezogelin çorbası tam bir ziyafete dönüşecektir.

Afiyet olsun! Bu pratik tarifle, sofralarınızı şenlendirecek ve misafirlerinizi mutlu edeceksiniz. Soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak, yaz aylarında ise hafif ve doyurucu bir alternatif olacak ezogelin çorbası, her zaman favoriniz olacak.