Ketçaplı makarna nasıl yapılır?
İçindekiler
Makarna, hepimizin kurtarıcısı! Öğrenci evinden şık sofralara kadar her yerde pişen, doyurucu ve lezzetli bir yemek. Peki, bazen en basit tarifler en çok arananlar olur, değil mi? İşte o tariflerden biri: Ketçaplı makarna! Hazırlaması kolay, malzemeleri her evde bulunan bu tarif, özellikle yoğun günlerinizde ya da ani gelen açlık krizlerinde imdadınıza yetişecek.
Malzemeler Neler?
“Ketçaplı makarna” dediğimizde zaten işin özü belli oluyor ama yine de tam liste verelim:
- 1 paket istediğiniz türde makarna (spagetti, fiyonk, boru vb.)
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2-3 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım su bardağı su
- İstediğiniz kadar ketçap
- Tuz, karabiber, pul biber (isteğe bağlı)
Malzemeler bu kadar basit! İsterseniz sarımsak tozu, kuru fesleğen gibi baharatlarla da lezzetini zenginleştirebilirsiniz.
Ketçaplı Makarna Nasıl Yapılır? İşte Adım Adım Tarif
Şimdi gelelim yapılışına… Aslında o kadar kolay ki, anlatırken bile bitiyor gibi hissediyorum!
- Öncelikle makarnayı bol tuzlu suda haşlayın. Haşlama suyunu dökmeyin, kenarda bekletin.
- Bu sırada sosu hazırlayın. Bir tavada sıvı yağı ısıtın, domates salçasını ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
- Salçanın üzerine yarım su bardağı suyu ekleyin ve kıvamı açın.
- Şimdi bolca ketçap ekleyin. Miktarı tamamen damak zevkinize kalmış. Ne kadar ketçap o kadar lezzet!
- Tuz ve baharatları da ekleyip karıştırın.
- Haşlanmış makarnayı süzün ve sosun içine atın. İyice karıştırarak sosun makarnanın her yerine bulaşmasını sağlayın. Eğer sos çok koyu geldiyse, makarnanın haşlama suyundan biraz ekleyebilirsiniz.
Servis Önerileri
Ketçaplı makarna tek başına bile çok lezzetli ama isterseniz üzerine biraz rendelenmiş kaşar peyniri serpebilirsiniz. Yanına bir kase yoğurt ya da turşu da çok yakışır. Hatta biraz kızarmış ekmekle de afiyetle yiyebilirsiniz.
İşte bu kadar! Gördüğünüz gibi ketçaplı makarna yapmak hem çok kolay hem de çok hızlı. Afiyet olsun!