Brokoli kızartması nasıl yapılır?

03.03.2025 0 görüntülenme

Brokoli, sağlıklı beslenmenin vazgeçilmezlerinden! Hem lezzetli hem de besin değeri yüksek bu sebzeyi farklı şekillerde tüketmek mümkün. Bugün sizlere, brokoliyi bambaşka bir boyuta taşıyacak, çıtır çıtır bir lezzet sunacağız: Brokoli kızartması! Hazırsanız, mutfakta harikalar yaratmaya başlayalım!

Brokoli Seçimi ve Hazırlığı

Mükemmel bir brokoli kızartması için öncelikle doğru brokoliyi seçmek gerekiyor. Taze ve canlı yeşil renkte, sıkı çiçek başlarına sahip brokolileri tercih edin. Kararmış veya sararmış bölgeleri olan brokolilerden kaçının. Brokoliyi seçtikten sonra güzelce yıkayın ve çiçeklerini ayırın. Çiçekleri çok büyükse, daha rahat kızarmaları için ikiye veya üçe bölebilirsiniz.

Kızartma İçin Malzemeler

İhtiyacınız olan malzemeler oldukça basit:

  • 1 adet brokoli
  • 1/2 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı galeta unu
  • 1 adet yumurta
  • Tuz, karabiber, pul biber (isteğe bağlı)
  • Sıvı yağ (kızartmak için)

Brokoli Kızartması Nasıl Yapılır?

Brokoli çiçeklerini bir kapta hafifçe haşlayın (yaklaşık 3-4 dakika). Bu, brokolinin daha yumuşak olmasını sağlayacaktır. Haşlanan brokolileri süzün ve soğumaya bırakın. Ayrı kaplarda un, galeta unu ve çırpılmış yumurtayı hazırlayın. Brokoli çiçeklerini önce una, sonra yumurtaya ve son olarak galeta ununa bulayın. Geniş bir tavada sıvı yağı ısıtın. Yağ kızgınlaştığında, brokolileri tavaya alın ve altın rengi olana kadar kızartın. Kızaran brokolileri kağıt havlu serilmiş bir tabağa alın ve fazla yağını süzdürün. Tuz, karabiber ve pul biber ile tatlandırın. Sıcak servis yapın!

İşte bu kadar! Afiyet olsun! Bu çıtır çıtır lezzeti denedikten sonra, brokoliyi daha çok seveceğinize eminiz. Farklı baharatlar kullanarak kendi brokoli kızartması tarifinizi oluşturmayı da unutmayın!