Basit pankek nasıl yapılır?
İçindekiler
Hafta sonu kahvaltılarının yıldızı, çocukların ve yetişkinlerin favorisi: pankek! Hazırlaması son derece kolay ve lezzetli olan bu tarifi denemeyen kalmasın. İşte adım adım, evde kolayca hazırlayabileceğiniz basit pankek tarifi!
Pankek İçin Gerekli Malzemeler
Pankek yapmaya başlamadan önce ihtiyacınız olan malzemeleri hazırlayalım. Genellikle her evde bulunan bu malzemelerle harikalar yaratabilirsiniz.
- 1 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı şeker
- 2 çay kaşığı kabartma tozu
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı (veya sıvı yağ)
Pankek Hamuru Nasıl Hazırlanır?
Pankek hamuru hazırlamak çok kolaydır. Kuru ve ıslak malzemeleri ayrı ayrı karıştırıp sonra birleştirmek püf noktasıdır.
Öncelikle bir kapta un, şeker, kabartma tozu ve tuzu karıştırın. Başka bir kapta yumurta, süt ve eritilmiş tereyağını çırpın. Daha sonra ıslak malzemeleri kuru malzemelerin üzerine dökün ve güzelce karıştırın. Pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpmaya devam edin. Hamurun kıvamı ne çok katı ne de çok sıvı olmalı. Eğer çok katıysa biraz süt, çok sıvıysa biraz un ekleyebilirsiniz.
Pankek Nasıl Pişirilir?
Pankek pişirmek için yapışmaz bir tava idealdir. Tavayı orta ateşte ısıtın ve hafifçe yağlayın. Bir kepçe yardımıyla hamurdan tavaya dökün ve yayın. Pankeklerin üzerinde baloncuklar oluşmaya başlayınca spatula yardımıyla ters çevirin. Her iki tarafı da altın rengi olana kadar pişirin.
Servis Önerileri
Pişen pankekleri sıcak sıcak servis yapın. Üzerine bal, reçel, çikolata sosu veya meyve dilimleri ekleyerek servis edebilirsiniz. Yanında bir fincan çay veya kahve ile mükemmel bir kahvaltı veya atıştırmalık olacaktır.
İşte bu kadar! Evde kolayca hazırlayabileceğiniz basit pankek tarifimiz hazır. Afiyet olsun!