Hatay kısırı nasıl yapılıyor?
İçindekiler
Hatay'ın meşhur lezzeti, misafir sofralarının vazgeçilmezi Hatay kısırı, pratikliği ve lezzetiyle herkesi büyülüyor. Peki, bu enfes lezzeti evde nasıl yapabiliriz? İşte adım adım Hatay kısırı tarifi!
Malzemeler Neler?
Hatay kısırı yapımında kullanacağımız malzemeler oldukça basit ve kolayca bulunabilir. İşte ihtiyacınız olanlar:
- 2 su bardağı ince bulgur
- 1 adet büyük boy domates
- 1 adet büyük boy salatalık
- 1 adet kuru soğan
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet taze nane
- 2-3 adet taze soğan
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Yarım çay bardağı nar ekşisi
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Pul biber, karabiber, kimyon, tuz (isteğe göre)
Hatay Kısırı Nasıl Hazırlanır?
Öncelikle bulguru sıcak su ile ıslatın ve üzerini kapatarak şişmesini bekleyin. Bu sırada domatesi, salatalığı, kuru soğanı, maydanozu, taze naneyi ve taze soğanı ince ince doğrayın. Şişen bulgurun üzerine salçaları, baharatları, nar ekşisini ve zeytinyağını ekleyerek iyice yoğurun. Son olarak doğradığınız sebzeleri de ekleyip karıştırın. Hatay kısırınız hazır!
Servis Önerisi
Hatay kısırı, marul yaprakları eşliğinde servis edildiğinde daha da lezzetli olur. Yanında ayran veya şalgam suyu da harika bir eşlikçi olacaktır. Dilerseniz acı severler için pul biber miktarını artırabilirsiniz. Afiyet olsun!
Bu lezzetli ve pratik tarifi denedikten sonra, Hatay kısırı sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. Şimdiden ellerinize sağlık!