Tavada tavuk şiş nasıl yapılır nefis yemek tarifleri?

Tavada Tavuk Şiş: Lezzetin Sırları

Tavada tavuk şiş yapmak aslında düşündüğünden çok daha pratik ve lezzetli sonuçlar veren bir yöntem. Kötü deneyimlerin olmuş olabilir ama birkaç püf noktasına dikkat edince, mangal tadını evinde yakalamak işten bile değil. Deneyimlerime göre, bu lezzetin sırrı doğru marine etme süresi ve doğru pişirme tekniğinde yatıyor.

Marinasyonun Gücü: Lezzetin Temeli

Tavuk şişin lezzeti büyük ölçüde marinasyona bağlı. Ben genelde tavuk göğsü veya but kullanırım, ikisi de kendi içinde farklı lezzetler sunar. But daha sulu olur, göğüs ise daha hafif. Önemli olan parçaların eşit büyüklükte olması, böylece her biri aynı anda pişer.

* Marine Sosu İçin Önerilerim:

* Temel sosumda yoğurt, zeytinyağı, domates salçası, kekik, pul biber ve karabiber mutlaka olur. Yarım çay bardağı yoğurt, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı domates salçası ve bolca baharat iyi bir başlangıç.

* Biraz daha farklılık istersen, içine ezilmiş sarımsak, biraz toz biber veya kimyon da ekleyebilirsin. Hatta yarım limon suyu veya elma sirkesi de etin daha yumuşak olmasını sağlar.

* Marinasyon süresi kritik. En az 2-3 saat buzdolabında bekletmeni öneririm. Eğer vaktin varsa, bir gece önceden marine etmek lezzetin yoğunluğunu artırır. Ben genelde akşamdan hazırlayıp sabaha kadar bekletiyorum.

Pişirme Tekniği: Kıvam ve Lezzet

Marine ettiğin tavukları çöp şişlere dizdikten sonra pişirme aşamasına geçiyoruz. Tava seçimi burada önemli. Döküm tava veya yapışmaz yüzeye sahip, kalın tabanlı bir tava en iyi sonucu verir. Yüksek ısıda hızlı pişirme yöntemi tavuğun dışını güzelce kızartır ve içini sulu tutar.

* Isı ve Zamanlamayı Ayarlamak:

* Tavayı iyice ısıt. Üzerine çok az bir damla zeytinyağı gezdirmek yeterli, çünkü tavuk marinasyonundan da yağ çıkacaktır.

* Şişleri tavaya yerleştirirken birbirine çok yakın olmamasına dikkat et. Hava dolaşımı önemli.

* Her yüzeyini yaklaşık 3-4 dakika kadar pişirmen yeterli olacaktır. Toplamda 10-15 dakika içinde tavukların hazır olur. Eğer çok kalın parçalar kullanırsan, pişirme süresini biraz daha uzatabilirsin ama dikkatli ol, kurumasın.

Yan Lezzetler ve Servis Önerileri

Tavada tavuk şişin yanına yakışmayacak pek bir şey yok aslında ama birkaç önerim var.

* Yanında Neler İyi Gider?

* Baharatlı pirinç pilavı veya bulgur pilavı klasikleşmiş bir ikilidir.

* Közlenmiş biber ve domatesler şişlerin yanına dizildiğinde harika görünür ve lezzeti tamamlarlar. Ben tavukları tavada pişirirken aynı tavaya biber ve domates de atarım.

* Bol yeşillikli, nar taneleriyle zenginleştirilmiş bir salata da hafiflik katar.

* Yanında olmazsa olmazlardan biri de sarımsaklı yoğurt veya acı sos!

Bu adımları takip ederek sen de evinde nefis tavuk şişler hazırlayabilirsin. Afiyet olsun!