Aşurelik buğdaydan pilav nasıl yapılır?

01.03.2025 0 görüntülenme
Kış aylarının vazgeçilmezi aşure, yaz aylarında ise lezzetli bir pilava dönüşebilir! Aşurelik buğday, sadece tatlılarda değil, pilavlarda da harikalar yaratıyor. Hem sağlıklı hem de doyurucu bu pilav, sofralarınıza farklı bir lezzet katacak. Aşurelik buğdaydan pilav yapmanın püf noktası, buğdayı doğru şekilde haşlamaktan geçiyor. Bir gece önceden ıslattığınız buğdayı, bol suda iyice yumuşayana kadar haşlayın. Haşlama suyunu süzdükten sonra, pilav tencerenize tereyağı veya zeytinyağı ekleyerek buğdayı kavurun. Kavurma işlemi, pilavın daha lezzetli ve tane tane olmasını sağlayacaktır. Ardından, tavuk suyu veya et suyu ekleyerek pilavı pişirin. Suyun miktarı, buğdayın türüne göre değişebilir, bu yüzden kontrollü bir şekilde eklemekte fayda var. Pilavınıza farklı aromalar katmak için havuç, bezelye veya mısır gibi sebzeler ekleyebilirsiniz. Baharat olarak ise karabiber, zerdeçal veya kimyon kullanabilirsiniz. Pilav piştikten sonra demlenmeye bırakmayı unutmayın. Demlenme süresi, pilavın lezzetini ve kıvamını artıracaktır. Son olarak, üzerine kıyılmış maydanoz veya dereotu serperek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!