1 kişilik Sade Türk kahvesi nasıl yapılır?
01.03.2025 0 görüntülenme
Eminim ki sen de benim gibi güne zinde başlamanın ve günün yorgunluğunu atmanın en keyifli yollarından birinin Türk kahvesi olduğunu düşünüyorsun. Özellikle tek başına içilen, bol köpüklü bir Türk kahvesinin tadı bambaşka! Peki, 1 kişilik sade Türk kahvesini tam kıvamında, bol köpüklü nasıl yaparsın? İşte adım adım tarifimiz: Öncelikle ihtiyacın olanlar; bir cezve, bir fincan su, bir tatlı kaşığı Türk kahvesi ve isteğe bağlı olarak bir miktar şeker. Cezveye bir fincan suyu koy ve ocağın altını kısık ateşte aç. Suyun kaynamasını beklemeden, üzerine bir tatlı kaşığı Türk kahvesini ekle. Eğer şekerli seviyorsan, bu aşamada şekerini de ekleyebilirsin. Kahveyi ekledikten sonra kısık ateşte yavaşça karıştırmaya başla. Buradaki püf noktası, kahveyi sürekli karıştırarak köpük oluşumunu sağlamak. Kahve ısındıkça yüzeyde köpükler oluşmaya başlayacak. Köpükler yükselmeye başladığında, cezveyi ocaktan al ve köpükleri fincana paylaştır. Ardından, cezveyi tekrar ocağa koy ve kalan kahveyi bir taşım daha kaynatıp fincana dök. İşte bu kadar! Artık mis kokulu, bol köpüklü tek kişilik sade Türk kahven hazır. Yanında bir parça lokum veya çikolata ile keyfini çıkarabilir, günün yorgunluğunu üzerine atabilirsin. Afiyet olsun!