Kestane dikenli kabuğundan nasıl çıkarılır?

01.03.2025 0 görüntülenme
Kış aylarının vazgeçilmezi, tadına doyulmaz kestane... Peki, o sert ve dikenli kabuğundan kestaneyi nasıl kolayca çıkarabiliriz? İşte size pratik yöntemler ve püf noktalarıyla dolu bir rehber! Kestane ayıklama işlemine başlamadan önce, kestaneleri bir bıçak yardımıyla çizmek işinizi kolaylaştıracaktır. Çizik attığınız kestaneleri 15-20 dakika kadar sıcak suda bekletmek, kabuklarının yumuşamasını ve daha rahat soyulmasını sağlar. Dilerseniz bu işlemi fırında da yapabilirsiniz. Fırında közlenmiş kestane sevenlerdenseniz, çizik attıktan sonra fırın tepsisine dizip 200 derecede yaklaşık 20-25 dakika pişirebilirsiniz. Pişirme işlemi bittikten sonra kestaneler soğumadan kabuklarını soyun. Bir diğer yöntem ise haşlama. Çizik attığınız kestaneleri tencereye alın ve üzerini geçecek kadar su ekleyin. Yaklaşık 15-20 dakika haşladıktan sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakmadan kabuklarını soyun. Haşlama suyuna bir miktar tuz eklemek, kestanelerin tadını daha da belirginleştirecektir. Kestaneleri soyarken, üzerindeki ince zarı da temizlemeyi unutmayın. Bu zar, bazı kişilerde acı bir tat bırakabilir. Afiyet olsun!